Workshopreeks

 “Ik vond de open sfeer en de
goede voorbeelden tijdens
de workshops heel fijn.”
– Richard

Verklein je voetafdruk en vergroot je handafdruk

Je bent bezorgd over klimaatverandering. En je wil graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe doe je dat? Doe mee met onze workshopreeks! In 6 workshops van 2-2,5 uur ga je samen met gelijkgestemden op een positieve en praktische manier aan de slag om je voetafdruk te verkleinen en je handafdruk te vergroten. De workshops zijn praktisch, ongedwongen en ronduit gezellig. Een gesprekscoach begeleidt het proces en geeft praktische tips.

6 workshops, elke week 1 thema. Dit ga je ontdekken:

  • Je komt erachter hoe je zelf klimaatvriendelijker kunt leven op een manier die bij jou en jouw doelen past.
  • Je komt erachter hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met je gezin, vrienden, collega’s, de sportclub…
  • Je kunt oefenen, reflecteren en vragen stellen, en voordat je het weet heb je een bak aan kennis opgedaan.

 

Voor wie? Voor iedereen!

  • Voorkennis is niet nodig, wel de wens om klimaatvriendelijker te leven.
  • De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil praktische tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën uit te wisselen.
  • In een voorgesprek en de eerste bijeenkomst bepaal je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops.

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ DOEN?

……………..
Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Wat verandert er straks waarschijnlijk en misschien? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

 

WORKSHOP 2: WONEN

……………..
Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mededeelnemers?

WORKSHOP 3: ETEN

……………..
Eten doen we elke dag. Voor het klimaat maakt het veel uit wat we eten en wanneer. Is de klimaatimpact van bananen anders dan van champignons? Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?

WORKSHOP 4: VERVOER en VAKANTIE

……………..
Vakanties, woon-werk verkeer, vrienden en familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 kleine en grote acties is er altijd een waarmee jij een verschil kan maken.

WORKSHOP 5: CONSUMEREN

……………..
Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank kopen, of een avondje theater? Kleding heeft veel impact, maar is ook heel persoonlijk. Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe leef je gelukkig, maar met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN
MET ANDEREN

……………..
Wonen, werken, reizen en eten doen we samen met anderen. Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt?

Spelenderwijs leren over klimaatvriendelijke keuzes © Chantal BekkerSpelenderwijs leren over klimaatvriendelijke keuzes © Chantal Bekker