Geef

Jouw gift helpt!

Doneren aan KlimaatGesprekken kan op verschillende manieren:
1. Als vaste donateur
2. Door middel van een eenmalige gift
3. Als vaste donateur met belastingvoordeel
4. Door je nalatenschap ten goede te laten komen van ons werk

Hieronder lees je meer over de verschillende opties.

De keuzes en het gedrag van mensen hebben grote impact op klimaatverandering. Mensen kiezen alleen voor een klimaatvriendelijke samenleving als deze er beter uitziet. Niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt.

Onze vrijwillige coaches bieden in zes workshops inzicht in wat de impact van klimaatverandering is en wat ieder van ons zelf kan doen. Welke keuzes passen bij jou en maken echt verschil? Wij komen letterlijk bij mensen achter de voordeur, wat unieke inzichten, acties en gesprekken oplevert. Met als doel: samen klimaatvriendelijke keuzes en ambitieus klimaatbeleid vanzelfsprekend maken. Elk gesprek telt. Elke klimaatvriendelijke keuze telt. Zo werken we samen aan een beter klimaat.

Dankzij jouw gift kunnen wij onze onafhankelijke positie behouden en onze groeiende organisatie verder versterken en professionaliseren. Op die manier kunnen we blijven voldoen aan de vraag om workshopreeksen en netwerk- en inspiratiesessies te organiseren, zodat er elk jaar duizenden klimaatambassadeurs bijkomen, in woord en daad.

We zijn gestart in 2016 met 1 enkele coach en workshopreeks, gebaseerd op de methode (Carbon Conversations) die zich in Engeland al jarenlang bewezen had.  Inmiddels hebben we zo’n 400 coaches opgeleid, staan we al drie jaar op rij in de Duurzame 100 en ontvingen we in 2022 de Duurzame Dinsdagprijs.

Dat geeft erkenning dat wij impact maken vanuit de kracht van de klimaatpsychologie. Positief, praktisch, verbindend en vanuit actieve hoop werken we aan een klimaatvriendelijk Nederland. We komen letterlijk bij mensen achter de voordeur, wat unieke inzichten, acties en gesprekken oplevert.

Stichting KlimaatGesprekken heeft de ANBI status, wat staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat wij ons inzetten voor de samenleving als geheel, geen winstoogmerk hebben en voldoen aan strenge integriteitseisen.

We werken eraan dat ambitieus klimaatbeleid en klimaatvriendelijke keuzes in het dagelijks leven straks echt vanzelfsprekend zijn. Terwijl onze workshops ook een directe verlaging opleveren van de CO2 uitstoot van alle deelnemers. Help je mee?

Wil je vaste supporter van ons werk zijn?
Enorm bedankt! Zo kunnen we een goede band met je onderhouden, misschien nog een keer iets voor jou betekenen en ook makkelijker als organisatie plannen maken met impact.

Onze maandelijkse donateurs maken het mogelijk dat we als organisatie steeds meer mensen kunnen gaan bereiken en kunnen investeren in ondersteuning en ICT die werk uit handen neemt van onze vrijwilligers, zodat zij gemotiveerd en gericht blijven op het begeleiden van workshops, waardoor steeds meer mensen een sterke ambassadeur zijn voor de klimaattransitie.

Je kunt vaste donateur worden door zelf rechtstreeks een terugkerend bedrag aan ons over te maken aan ons rekeningnummer NL63 TRIO 0776 4520 88 t.n.v. Stichting KlimaatGesprekken. Stuur ons dan ook a.u.b. een e-mail dat je dit hebt ingesteld zodat we je kunnen bedanken en op de hoogte houden.

Terugkerend doneren kan ook eenvoudig (iDeal) via onze donatiepagina op geef.nl. Kies dan voor “SEPA-doorlopende machtiging” als betalingsoptie.

Wil je eenmalig iets bijdragen?
Fijn, dank je wel. Alle beetjes tellen op tot bedragen waar we een extra project mee kunnen doen, of ons bestaande werk extra bereik kunnen geven. Een voorbeeld uit het verleden is het opzetten van de e-course over het voeren van klimaatgesprekken.

Je kunt eenmalig doneren door:
1. Zelf rechtstreeks aan ons een bedrag over te maken aan ons rekeningnummer NL63 TRIO 0776 4520 88 t.n.v. Stichting KlimaatGesprekken.
2. Eenvoudig (via i-deal) op onze donatiepagina op geef.nl

In beide gevallen hebben we dan geen gegevens van je en zullen je verder niet op de hoogte houden van onze activiteiten of om financiële hulp vragen als we iets bijzonders hebben.

Wil je vast doneren met belastingvoordeel?
Wauw, bedankt! Dat helpt ons structureel en kan ook goed dankzij onze ANBI status. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om met de bespaarde belasting de donatie nog iets hoger te maken.

Onze vaste donateurs die zich vastleggen voor langere periode maken het mogelijk en makkelijker dat we als organisatie niet alleen steeds meer mensen kunnen bereiken en kunnen investeren in ondersteuning van onze vrijwilligers maar ook voor langlopende strategische keuzes en projecten, zodat we iets unieks blijven toevoegen in het gezelschap van alle NGO’s in Nederland die verschil maken.

Je kunt een periodieke schenking aftrekken van de inkomstenbelasting onder voorwaarden van de belastingdienst, als je een periodieke schenkingsovereenkomst afsluit met KlimaatGesprekken. Om van dit belastingvoordeel te kunnen profiteren moet de overeenkomst schriftelijk zijn vastgelegd. Hieronder kan je het formulier van de belastingdienst downloaden: FORMULIER PERIODIEKE SCHENKING.

Print het formulier uit en vul je eigen gegevens in. Onder ‘gegevens instelling of vereniging’ vul je het volgende in:

Naam instelling: Stichting KlimaatGesprekken
RSIN/fiscaal (identificatie)nummer: 856688927

Onderteken het formulier en stuur het op naar:
KlimaatGesprekken, Philitelaan 228, 5617 AN in Eindhoven

Wij zullen het formulier vervolgens voorzien van een transactienummer en het ondertekenen. Het deel voor de schenker sturen we aan je terug (dit heb je nodig voor je belastingaangifte). Vervolgens verwerken we de overeenkomt waarna de incasso van de donatie zal worden geactiveerd. De minimale looptijd is vijf jaar.

Wilt u uw nalatenschap ten goede laten komen van ons werk?
Enorme dank voor zo’n groot geschenk. De gesprekken over klimaatkeuzes in eigen leven en de samenleving zijn de komende jaren nog steeds hard nodig, verandering kost tijd en een lange adem. In de toekomst zijn we nog steeds graag de organisatie die het gesprek verbindend en oplossingsgericht aangaat en mensen helpt bij klimaatvriendelijke keuzes en actie. Zolang het nodig is.

Wellicht speelt u al wel eens met de gedachte om een goed doel te begunstigen met een deel van uw nalatenschap. Past KlimaatGesprekken hierbij? Wij informeren u graag over de verschillende mogelijkheden. Van erfstelling tot legaat. In deze tekst over nalaten leest u meer over hoe u dat kunt regelen. En u kan ook altijd contact met ons opnemen hierover.

Contact

Wil je eerst meer weten? Neem gerust contact met ons op.