Wat kan KlimaatGesprekken voor uw organisatie betekenen?

Wil u uw bezoekers of medewerkers op een positieve manier inspireren, meer bewustwording in uw organisatie creeren? Wil u duurzame ambities binnen uw organisatie vormgeven?  Dan kunnen wij helpen!

 

Wij bieden ontbijtsessies, proefworkshops, inspiratiesessies of bewustwordingscampagnes voor bijvoorbeeld medewerkers of klanten. Met sprekers die de meest effectieve inzichten uit de klimaatpsychologie op een praktische, verbindende en activerende manier weten over te dragen.

Zo komt KlimaatGesprekken graag voor uw organisatie spreken over wat ieder als individu kan doen aan klimaatverandering. Ter illustratie ziet u in onderstaande video een lezing over klimaatpsychologie door oprichter Manu Busschots.

Heeft u als organisatie duurzame ambities, maar blijkt het moeilijk deze om te zetten in concrete plannen? Valt het nog niet mee om mensen mee te krijgen, om werkelijke gedragsveranderingen te realiseren?

Wij bieden workshops gericht op gedragsveranderingen in uw organisatie. Wij gebruiken een gerijpte en complete methode, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het gedragsverandering oplevert die duurzaam is en blijft groeien na afloop voor uw eigen mensen. We werken met goed opgeleide en ervaren klimaatcoaches die nieuw gedrag, heldere ambities en verbinding soepel bevorderen.

Geïnteresseerd in een samenwerking met KlimaatGesprekken, neem dan contact op via organisaties@klimaatgesprekken.nl.

Wilt u als gemeente burgers actiever betrekken in uw energietransitie, bent u op zoek naar een manier om woningeigenaren (nog meer) te stimuleren om hun woningen verder te verduurzamen?

 

Wij bieden WoonGesprekken als versneller. In WoonGesprekken gaan gemeentes, energieloketten en vooral bewoners met elkaar aan de slag. Bewoners uit de gemeente Renkum en Hillegom, Lisse, Teylingen gaven terug hoe prettig zij het vonden om dit samen met elkaar op te pakken.

Wat wij bieden:

  • Krijg het hoog op de agenda

    Sprekers die de meest effectieve inzichten uit de klimaatpsychologie op een praktische, verbindende en activerende manier weten over te dragen. Dat kan met ontbijtsessies, proefworkshops, inspiratiesessies of bewustwordingscampagne voor bijvoorbeeld medewerkers of klanten.

  • Wees de verandering

    Een gerijpte en complete workshopmethode, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het gedragsverandering oplevert die duurzaam is en blijft groeien na afloop voor uw eigen mensen. We werken met goed opgeleide en ervaren klimaatcoaches die nieuw gedrag, heldere ambities en verbinding soepel bevorderen.

  • Bereik de burger of klant

    Met maatwerk in onze aanpak dat een combinatie vormt van inspirerende communicatie en werksessies – kleine en grote – komt er een beweging op gang.

Neem gerust contact op voor overleg via organisaties@klimaatgesprekken.nl.

Dit is wat de organisaties over ons zeggen

Tauw, advies- en ingenieursbureau


Anno Drenth, manager sustainability bij Tauw, volgde de reeks KlimaatGesprekken eerst zelf. Daarna heeft hij binnen Tauw mogelijk gemaakt dat ze de serie met collega’s zijn gaan volgen.

“De KlimaatGesprekken sluiten direct aan bij de missie van Tauw. KlimaatGesprekken geeft onze collega’s inzicht in eigen footprint als mede hoe ze deze footprint kunnen verkleinen. Deze praktische en niet oordelende aanpak biedt deelnemers onder andere het zelfvertrouwen, de inzichten en gesprekstechnieken om verduurzaming in projecten bespreekbaar te maken. Het resultaat is dat de deelnemers intrinsiek gemotiveerd zijn voor duurzaamheid en het vanuit die interne drive in hun projectteams en met klanten bespreekbaar maken. Hierdoor zijn ze beter in staat om concrete doelen te stellen binnen Tauw en binnen projecten.”

Duurzame Week Utrecht

“Inspirerende en interactieve Masterclass Klimaatpsycholgie gisteren met Jeanine Pothuizen en Bianca Van Walbeek. Take-home message: bij een gesprek over klimaat is proberen over te halen of met de vinger wijzen minder effectief. LUISTEREN naar je gesprekspartner daarentegen is heel belangrijk en vanuit daaruit kijken naar creatieve mogelijkheden.”

Gemeente Groningen

“Het is inmiddels ingedaald. We werken er ook actief mee! We hebben we het nu vaak over “donkergroene” mensen, of welwillenden, of dat iemand tussen geel en groen in zit. En dan weten we precies wat we bedoelen, heel handig. Ook is het fijne informatie als we afspraken van elkaar overnemen.

Een van mijn collega’s vertelde dat hij het heel fijn vindt wat hij heeft geleerd, het heeft hem gesterkt in zijn idee dat hij zijn werk goed doet. Ik ben ook een aantal keer met hem mee geweest en ik merkte ook dat hij toepaste wat hij geleerd heeft.”

——

KlimaatGesprekken is gebaseerd op Carbon Conversations International. Carbon Conversations werkte onder meer voor het Schotse parlement en diverse universiteiten. In Nederland zijn we projecten gestart voor gemeentes, adviesbureau’s op het vlak van duurzaamheid en hebben we lezingen gegeven op podia als Felix Meritis , de Nieuwe Liefde en Pakhuis de Zwijger in Amsterdam en de trendnacht van Brabant.

Photography by: Maurice Vinken / www.kleurstof.eu