Voor organisaties

Wij helpen klimaatvriendelijke keuzes
vanzelfsprekend te maken
in jouw organisatie

Activeer richting duurzaamheid

Heeft jouw organisatie de ambitie om duurzaamheid een vanzelfsprekend en verbindend onderdeel te laten zijn van de dagelijkse praktijk? Herkenbaar! Maar hoe zorg je ervoor dat jouw collega’s weten wat de duurzame opties zijn en hier ook voor kiezen? Dat blijkt nog niet altijd eenvoudig. Wij helpen daar graag bij. 
Het is onze missie om klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend te maken. Dat doen we met een bewezen gedragsveranderingsmethodiek, waarbij we de intrinsieke motivatie van jullie collega’s aanwakkeren om zich in te zetten voor duurzaamheid. Zij krijgen meer inzicht in wat zij kunnen doen om klimaatvriendelijke keuzes te maken.
Bovendien geven we jullie collega’s handvatten om hun partners, klanten en projectteams bij duurzaamheid te betrekken. Zo komt jouw organisatie in beweging.
Daarnaast helpen we ook gemeentes om hun inwoners te empoweren om klimaatvriendelijke keuzes te maken, en zo een beweging te creëren.
Benieuwd wat we voor jouw organisatie of gemeente kunnen betekenen? Neem gerust contact op, zodat één van onze senior klimaatcoaches samen met jullie kan kijken wat het beste past bij jullie wensen en budget.

Wat we bieden

INSPIREREND & INTERACTIEF

Inspiratiesessie of Masterclass Klimaatpsychologie

……………..
Eenmalige sessie waarin collega’s worden geprikkeld om klimaatvriendelijke keuzes te maken en leren hoe mensen met inzichten vanuit de klimaatpsychologie wél in beweging komen. Deelnemers worden nieuwsgierig en zetten psychologische inzichten om in de praktijk.

VERBINDEND & VERSTEVIGEND

Programma Klimaatambassadeurs

……………..
Een training van 3-dagdelen waarin een aantal collega’s kennis opdoet van klimaatpsychologie en tools krijgt om collega’s te betrekken en inspireren. Zij brengen daarna de ‘duurzame sneeuwbal’ binnen de organisatie effectief  aan het rollen. KlimaatGesprekken begeleidt hen daarbij in intervisiebijeenkomsten.

IMPACTVOL & INTENSIEF

Interne of lokale klimaatcoachtraining

……………..
12 collega’s of bewoners volgen de de 3-daagse training tot klimaatcoach om daarna zelf de workshopreeks te begeleiden. Versterkt het duurzame sneeuwbaleffect om anderen in beweging te zetten.

ENTHOUSIASMEREND & ORIENTEREND

Online inspiratiesessies (open inschrijving)

……………..
Inspiratiesessies van 1,5 tot 2 uur voor professionals uit verschillende bedrijven. Je ontdekt hoe jij een positieve impact kunt maken en je collega’s meer bij duurzaamheid kunt betrekken. Ideale kennismaking met onze insteek. Meld je hier aan.

Benieuwd hoe je in jouw organisatie klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend maakt?
We denken graag mee!

Wie wij zijn

KlimaatGesprekken biedt door het hele land workshopreeksen, waarbij deelnemers handvatten krijgen om hun klimaatimpact te verlagen én hierover in gesprek te gaan met anderen. De workshops van KlimaatGesprekken zijn geïnspireerd op de bewezen methode Carbon Conversations.
Deze methode heeft in Groot-Brittannië sinds 2006 duizenden particulieren en tientallen organisaties bereikt, waaronder het Schotse parlement.
In 2009 noemde The Guardian Carbon Conversations ‘one of the most promising solutions to climate change’. KlimaatGesprekken werd in 2016 naar Nederland gehaald en werkt inmiddels met meer dan 200 klimaatcoaches in ruim 70 gemeentes.
In opdracht voor organisaties en gemeentes werken we met ervaren professionals die senior klimaatcoach zijn bij KlimaatGesprekken. We werken impact-gedreven en zorgen hiermee dat we onze missie verwezenlijken om klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend te maken.
71
% van de deelnemers maakt na de workshop klimaatvriendelijkere keuzes
68
% is beter in staat met anderen het klimaatgesprek te voeren
3
jaar na het volgen van de reeks blijft dit effect meetbaar

Wat anderen over ons zeggen

MEER WETEN?

Ben je benieuwd geworden wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op via het formulier of stuur naar organisaties@klimaatgesprekken.nl een mailtje. Je hoort dan snel van ons!
Neem contact op