Over ons

Over Ons

VISIE

  • Wij geloven dat klimaatverandering voor een groot deel te maken heeft met de keuzes en het gedrag van mensen;
  • Wij geloven dat mensen alleen kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving als zij deze als beter zien. Niet omdat het moet, maar omdat het inspireert, verbindt en goed voelt;
  • Wij maken daarom gebruik van inzichten uit de klimaatpsychologie [manifest KlimaatGesprekken]  om mensen hoop, humor en handelingsperspectief te bieden in onze workshopmethode en andere bijeenkomsten.

MISSIE

Wij maken klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend!

Contact

Wil je meer weten? Neem gerust contact op met je vragen.

Stichting Klimaatgesprekken is opgericht op 8 mei 2018 en ingeschreven onder nummer 66764769 in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer (RSIN) van de Stichting Klimaatgesprekken is 856688927. Rekeningnummer Stichting KlimaatGesprekken: NL63 TRIO 0776 4520 88. Ons postadres is Gedempte Schalkburgergracht 68, 2021AM Haarlem.

Bestuur

Bestuur 2020
  • Voorzitter: vacant

Ad interim: Bas Wijnen.

Als verandermanager binnen de Rijksoverheid en ook als zelfstandig coach werk ik vanuit het principe dat beweging en verandering pas kan ontstaan als er ruimte is voor elkaars waarheid. Ik merk dat rondom klimaatverandering de denkbeelden, oplossingen en emoties nog vaak ver uit elkaar liggen. Of dat ze eigenlijk wel op een bepaalde manier op elkaar aansluiten, maar dat we niet in staat zijn dit aan elkaar over te brengen. Over de methodiek van KlimaatGesprekken ben ik daarom erg enthousiast. Ik zocht al langer een manier om een actievere bijdrage te leveren aan de klimaatopgave. De mogelijkheid om mee te werken aan de verdere opbouw van de organisatie die zich in de afgelopen jaren heeft bewezen, valt daarom goed op z’n plek.

Ik ben kunsthistoricus en heb vooral in de culturele sector gewerkt. Eerst als docent en consulent, later als directeur van een culturele instelling. Sinds mijn vervroegd pensioen ben ik actiever geworden om duurzamer te leven, meer bewust in evenwicht met onze aarde. Eerst werd ik klimaatcoach bij KlimaatGesprekken, nu ben ik ook bestuurssecretaris. Daarnaast ben ik in opleiding om mindfulnesscoach te worden. Dit ligt naar mijn gevoel in elkaars verlengde: leven in harmonie met jezelf en met de aarde. De aanpak van KlimaatGesprekken vind ik waardevol: door met elkaar in gesprek te gaan, kom je tot een grotere bewustwording rondom klimaatverandering én van wat je als individu kunt doen om klimaatvriendelijker keuzes te maken. Dat groepsproces werkt stimulerend voor iedereen.

 

Manu en ik zijn in 2000 gestart in een management development programma. Bijna 10 jaar was ik als manager Marketing, Communicatie en Coöperatie en Verandermanager bij Rabobank bezig met leiding geven, verandertrajecten, samenwerkingsprojecten, duurzaamheid en MVO. Nu werk ik als projectmanager in de circulaire economie. Ik richt mijn energie graag op maatschappelijke initiatieven om de wereld beter achter te laten voor de volgende generaties. Mijn zoon en zijn toekomst vormen daarbij mijn grootste drijfveer en inspiratiebron. Nietsdoen aan klimaatverandering is geen optie. Een volmondig ja dus toen Manu me vroeg mee te bouwen aan Klimaatgesprekken!

OPRICHTER

Klimaatpsycholoog Manu Busschots

Ik ben socioloog en sinds 2007 werkzaam als coach en opleider van coaches. Als oprichter lever ik een bijdrage aan verschillende aspecten: de mensen, materialen en de media-aandacht. Ook denk ik mee over hoe klimaatpsychologie en klimaatgesprekken nog meer kunnen betekenen voor de transitie waar we in zitten.
Toen ik hoorde over Carbon Conversations uit de UK, was ik meteen gegrepen. Dit is een coachende methode, die ook nog eens heel effectief blijkt! Dus besloot ik de methode naar Nederland te halen. Het geeft mij veel energie dat ik hiermee vanuit mijn vak verschil kan maken voor onze prachtige aarde, die ik zo wil doorgeven aan onze drie kinderen. En anderen kan helpen die dit ook willen.

RAAD VAN ADVIES

DONEER

Wil je ons werk steunen? Bekijk de verschillende mogelijkheden voor doneren.