Zin in de klimaattransitie

Heb jij zin in de klimaattransitie?

  • Heb jij zin om een (andere) rol in de klimaattransitie te pakken? 
  • Geloof jij dat gedrag een cruciale rol speelt in de klimaattransitie en in de kracht van klimaatpsychologie?
  • Heb jij vragen over hoe jij je kwaliteiten het beste in kan zetten en de wens om ze te ontwikkelen?

Doe dan mee met het splinternieuwe oriëntatie- en ontwikkelprogramma van KlimaatGesprekken: zin in de klimaattransitie!

[Dit programma is nog in ontwikkeling, iedereen die zich nu aanmeld kan op 6 april daarom deelnemen aan de speciale groepsintake, waarna nog bezien zal worden of we dit programma aanhouden of zullen bijsturen op basis van de leerdoelen. Facturatie is nog niet van toepassing]

Echt iets voor jou?

Wij denken dat er een match is als jij jezelf een daadkrachtige en verbindende rol ziet pakken (of dat wil ontwikkelen). Als je voldoende tijd hebt voor het programma en om daarbuiten een klus op te pakken van het ‘ontwikkelatelier’. Als je minimaal op MBO werkniveau functioneert, van enige werkervaring tot en met enthousiast pensionado. Als je aangesproken wordt door de volgende rollen binnen KlimaatGesprekken: teamleider op een bepaald gebied, regioverbinder, (toekomstig) bestuurslid, eventorganisator, digitale whizzkid, communicatiekanjer of door een andere rol met impact en verantwoordelijkheid binnen óf buiten KlimaatGesprekken.

Na het programma heb je:

  • een beter inzicht in jouw unieke kwaliteiten en waar die het best tot zijn recht komen in je verdere loopbaan.
  • een groep gelijkgestemden leren kennen die al actief zijn op dit vlak of gaan worden en toegang tot de KlimaatGesprekken community
  • belangrijke inzichten uit de klimaatpsychologie en je hebt de handvatten zelf ervaren en toegepast.

We investeren in een goede match via een eerste coachgesprek, waarin we verkennen of het programma goed bij jou past en bij wat wij verwachten van deelnemers.*

Meld je hier aan voor dit programma:
AANMELDEN

*in het onverhoopte geval van geen match, ontvang je restitutie: we factureren bij aanmelding.

Programma

In vier bijeenkomsten en 1 persoonlijk coachgesprek leer jij meer over waar de kansen liggen voor jou in de klimaattransitie om een leidende, aanjagende, verbindende rol te pakken.

Opbouw programma:

Start: persoonlijk coachgesprek, tevens matching

Workshop 1: Jij en de klimaattransitie, loopbaanoriëntatie 

Wie ben je en wat kan je? Vanuit welke drijfveer/wensen/zin en kwaliteiten/competenties werk je? Wie zijn wij? Kijkje in de keuken van KG en welkom in de community. Je krijgt de onboarding tips en we introduceren het keuze atelier.

Leren door doen

Bij dit programma hoort ook het keuze atelier: je doet een mini-stage / project / opdracht. En/of draait een tijd mee met het KlimaatGesprekken bestuur of een team binnen KlimaatGesprekken. Je ontwikkelt je van A naar B via B. Je bent al mee aan het doen, het telt al, heeft al impact. Dat geef je zelf vorm, samen met ons.

Workshop 2: de kracht van klimaatpsychologie in interactie  

Je krijgt een workshopervaring om gedragsverandering, ofwel zelf klimaatkeuzes maken, van binnenuit te begrijpen (van weten naar doen) en een workshop over het klimaatgesprek voeren (hoe betrek je anderen)? De psychologische mechanismes achter de opgedane ervaring lichten we toe.

Workshop 3: de kracht van klimaatpsychologie bij bewegingsopbouw

De kracht van klimaatpsychologie, deel 2: de cultuur en communicatie van KlimaatGesprekken als ‘studie casus’ over hoe je een beweging bouwt en doelgroep mobiliseert.

Workshop 4: stepping into the future, loopbaanrealisatie

Waar en hoe ga jij je ambitie realiseren? Wat is je droombaan of geleerde les uit het keuze atelier (je eigen opdracht / project)? Waar kan je dat vinden in het klimaattransitie landschap van Nederland, kan dat binnen KlimaatGesprekken bijvoorbeeld? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe kom je ergens anders binnen? Netwerktips, competenties, nog iets anders ontwikkelen …?

De workshops zijn dagdelen van 4 uur (of 2 x 2 uur online als dat door Corona beleid beter is.

KG flyer2021

Waarom biedt KlimaatGesprekken dit?

Wij empoweren graag mensen om meer te doen voor de klimaattransitie. We geloven oprecht dat je grootste impact ontstaat als je dingen doet die echt bij je passen. Natuurlijk zou het voor onze missie en organisatie fijn zijn als je doorstroomt naar een rol binnen KlimaatGesprekken. En onderdeel van het keuze atelier zal wel een (tijdelijke) rol binnen KG zijn of iets vergelijkbaars als je dat zelf kan aandragen/organiseren. Maar het is echt een open programma: ook als jij ontdekt meer impact of plezier te kunnen maken buiten KlimaatGesprekken steunen we dit van harte. We hopen hiermee mensen van buiten naar binnen te krijgen en mensen van binnen nog meer naar buiten. Spreading the love.

Praktische Informatie & Voorwaarden

Data

De data vind je in het aanmeldformulier. Passen deze niet in je agenda? Laat ons dan toch je interesse weten, want wij willen na de zomer opnieuw dit ontwikkelprogramma inplannen en het zou ook nog kunnen dat we gaan herplannen vanwege Corona maatregelen of om een vollere koplopergroep te krijgen.

Begeleiders

De begeleiding van dit programma is in handen van onze ervaren opleiders van de klimaatcoaches. De eerste keer zijn dit Manu Busschots, oprichter van KlimaatGesprekken en Lisette de Waard, vice-voorzitter, en beide ervaren professionals in het begeleiden en ontwikkelen van mensen.  

Deelnemers

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Locatie

De trainingen vinden in Utrecht (of online) plaats. Uiterlijk twee weken voor de training ontvang je per mail de definitieve locatie van de trainer.

Investering op een rijtje

De waarde van dit programma is 800 euro. Deelnemen aan deze eerste keer dat wij het aanbieden kan echter voor 400 euro (waarvan 100 euro borg). Als je na het volgen van het programma een dragende rol binnen KlimaatGesprekken gaat vervullen dan ontvang je de borg retour en heb je dus kunnen deelnemen tegen kostprijs.

Annuleringsregeling

De inschrijving voor de training is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen op de geplande training, dan kun je tot twee weken voor de training annuleren zonder kosten. Annuleer je later, dan zijn daar kosten verbonden, namelijk:

1) 50% van je deelnamekosten inclusief borg, als je annuleert binnen de 2 weken tot 3 dagen (=72 uur) voor aanvang van de training.

2) 100% van je deelnamekosten, als je nog binnen 72 uur voor aanvang van de training annuleert. Mochten wij (of jij) een andere deelnemer voor jouw plek vinden, dan retourneren we 50% van de trainingskosten.

3) na afloop van de training vindt geen enkele restitutie plaats.

Als KG bij overmacht (bijvoorbeeld richtlijnen RIVM in geval van corona) de training moet verzetten, dan blijft je inschrijving in principe staan en doen wij in overleg met de deelnemers een voorstel voor een latere datum. Als je daar geen gebruik van wilt/kunt maken dan kun je dit schriftelijk aan ons melden. Je ontvangt dan je deelnamekosten retour.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de training of over je aanmelding neem dan contact op met aanmeldingen@klimaatgesprekken.nl. Antwoordmail van ons belandt nog wel eens in de spambox. Controleer dus je spambox als ons antwoord te lang op zich laat wachten.

 

Wij kijken ernaar uit! Jij ook?

Aanmelden

Meld je aan via ons aanmeld- en intakeformulier.

Reacties anderen

“Ik doe graag mee om mijn netwerk in duurzaamheid uit te breiden en omdat ik zin heb om in een groep stappen te zetten.”

“We willen met dit programma iets bieden voor mensen die geloven in de kracht van psychologie en positiviteit in de klimaattransitie”

 “Ik wil wel eens begrijpen waarom ik altijd in vervelende discussies terecht kom over het klimaat. En hoe ik dat als professional kan voorkomen.” 

klimaatgesprekken