Zin in de klimaattransitie

Heb jij zin in de klimaattransitie?

  • Heb jij zin om een professionele rol in de klimaattransitie te pakken, of een andere, of een grotere? 
  • Geloof jij dat gedrag een cruciale rol speelt in de klimaattransitie en in de kracht van klimaatpsychologie en reflectie in een groep?
  • Heb jij vragen over hoe jij je kwaliteiten het beste in kan zetten?

Doe dan mee met het splinternieuwe oriëntatieprogramma van KlimaatGesprekken: zin in de klimaattransitie!

[Dit programma is nog in ontwikkeling, iedereen die zich nu aanmeld, kan op 1 juni daarom deelnemen aan de eerste pilotgroep, waarna nog bezien zal worden of we dit programma aanhouden of zullen bijsturen op basis van de leerdoelen]

Echt iets voor jou?

Wij denken dat er een match is als jij jezelf een daadkrachtige en verbindende rol ziet pakken (of dat wil ontwikkelen). Als je minimaal op MBO werkniveau functioneert, van enige werkervaring tot en met enthousiast pensionado.

Na het programma heb je:

  • een beter inzicht in jouw onderscheidende kwaliteiten en waar die het best tot zijn recht komen in je verdere loopbaan.
  • een groep gelijkgestemden leren kennen die al actief zijn op dit vlak of gaan worden. 
  • een goed bruikbare manier om je weg te vinden in het landschap van klimaat- en milieuorganisaties in Nederland.

Meld je hier aan voor dit programma:
AANMELDEN

Programma

In drie bijeenkomsten en 1 persoonlijk coachgesprek leer jij meer over waar de kansen liggen voor jou in de klimaattransitie om een leidende, aanjagende, verbindende rol te pakken.

Opbouw programma:

Workshop 1: Jij en de klimaattransitie: arbeidsmarkt klaar zijn.  

Wie ben je en wat kan je? Vanuit welke drijfveer/wensen/zin en kwaliteiten/competenties werk je die waardevol kunnen zijn in de transitie? 

Leren door doen (optioneel)

Tijdens dit programma bieden we de optie van het keuze atelier: je doet een mini-stage / project / opdracht binnen KlimaatGesprekken om je kwaliteiten verder te ontwikkelen of leren kennen. En/of draait een tijd mee met het KlimaatGesprekken bestuur of een team binnen KlimaatGesprekken. Je ontwikkelt je van A naar B via B. Je bent al mee aan het doen, het heeft al impact. Dat geef je zelf vorm, samen met ons.

Workshop 2: Arbeidsmarkt oriëntatie.  

Welke klimaat banen zijn er? Hoe vind je ze? 

Persoonlijk coachgesprek

Dit vindt tussendoor plaats op een voor jou geschikt moment, over het deel waar jij het beste coaching of tips bij kan gebruiken.

Workshop 3: Arbeidsmarkt matching

Waar en hoe ga jij je ambitie realiseren? Kan dat binnen KlimaatGesprekken bijvoorbeeld? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe kom je ergens anders binnen? Netwerktips, brief, sollicitatietips, et cetera. 

De workshops zijn 2 uur en online. En het programma zal ook tijd vragen om tussendoor dingen uit te werken of voor te bereiden.

KG flyer2021

Waarom biedt KlimaatGesprekken dit?

Wij empoweren graag mensen om meer te doen voor de klimaattransitie. We geloven oprecht dat je grootste impact ontstaat als je dingen doet die echt bij je passen. Natuurlijk zou het voor onze missie en organisatie fijn zijn als je doorstroomt naar een rol binnen KlimaatGesprekken of naar een plek waar jij KlimaatGesprekken kan introduceren of anderszins een warm hart toedragen. Maar het is echt een open programma. We hopen hiermee mensen van buiten KlimaatGesprekken op een leuke manier met ons kennis te laten maken en mensen van binnen KlimaatGesprekken nog meer impact in de transitie te laten maken.

Praktische Informatie & Voorwaarden

Data

De data vind je in het aanmeldformulier. Passen deze niet in je agenda? Laat ons dan toch je interesse weten, want wij willen na de zomer opnieuw dit ontwikkelprogramma inplannen.

Begeleiders

De begeleiding van dit programma is in handen van onze ervaren opleiders van de klimaatcoaches. De eerste keer zijn dit Manu Busschots, oprichter van KlimaatGesprekken en Lisette de Waard, vice-voorzitter, en beide ervaren professionals in het begeleiden en ontwikkelen van mensen.  

Deelnemers

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 deelnemers.

Locatie

De trainingen vinden online plaats. Uiterlijk 1 week voor de training ontvang je per mail de definitieve informatie.

Investering op een rijtje

De waarde van dit programma is ongeveer 500 euro. Deelnemen kan echter voor een fractie van deze prijs, we vragen om een donatie aan KlimaatGesprekken van 45 euro. Desgewenst kan hier een factuur voor worden opgesteld.

Annuleringsregeling

De inschrijving voor de training is pas definitief na ontvangst van je betaling.

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen op de geplande training, dan kun je tot twee weken voor de training annuleren zonder kosten. Annuleer je later, dan zijn daar kosten verbonden, namelijk:

1) 50% van je deelnamekosten inclusief borg, als je annuleert binnen de 2 weken tot 3 dagen (=72 uur) voor aanvang van de training.

2) 100% van je deelnamekosten, als je nog binnen 72 uur voor aanvang van de training annuleert. Mochten wij (of jij) een andere deelnemer voor jouw plek vinden, dan retourneren we 50% van de trainingskosten.

3) na afloop van de training vindt geen enkele restitutie plaats.

Als KG bij overmacht (bijvoorbeeld richtlijnen RIVM in geval van corona) de training moet verzetten, dan blijft je inschrijving in principe staan en doen wij in overleg met de deelnemers een voorstel voor een latere datum. Als je daar geen gebruik van wilt/kunt maken dan kun je dit schriftelijk aan ons melden. Je ontvangt dan je deelnamekosten retour.

Vragen?

Als je nog vragen hebt over de training of over je aanmelding neem dan contact op met aanmeldingen@klimaatgesprekken.nl. Antwoordmail van ons belandt nog wel eens in de spambox. Controleer dus je spambox als ons antwoord te lang op zich laat wachten.

 

Wij kijken ernaar uit! Jij ook?

Aanmelden

Meld je aan via ons aanmeld- en intakeformulier.

Reacties anderen

“Ik doe graag mee om mijn netwerk in duurzaamheid uit te breiden en omdat ik zin heb om in een groep stappen te zetten.”

“We willen met dit programma iets bieden voor mensen die geloven in de kracht van psychologie en positiviteit in de klimaattransitie”

 “Ik zoek naar een makkelijke manier om overzicht te krijgen van waar de kansen en mogelijkheden voor mij persoonlijk in de klimaattransitie.” 

klimaatgesprekken