“Als je meer wilt weten en doen, ga dan
mee doen aan de klimaatgesprekken.
Ik vond vooral de open, belangstellende sfeer en de goede voorbeelden en
afwisseling fijn.” – Richard.

– VOOR WIE? –

Ben jij bezorgd over klimaatverandering? Vraag je je af hoe je hier iets aan kunt doen, zou je anderen daar graag makkelijker bij betrekken, het gesprek aangaan?
Wil jij jouw bijdrage leveren aan mogelijke oplossingen en een inspirerende transitie naar een klimaatneutraal Nederland? Maar zie je soms door de bomen het bos niet meer, of twijfel je, omdat de klimaattransitie offers zou kunnen vragen?
Kortom, ben jij op zoek naar jouw weg in dit ingewikkelde gebied? En zou het je wat lijken om anderen te ontmoeten die daar ook mee bezig zijn, en samen op te trekken?
Wees dan welkom bij onze workshopreeks die klimaatvriendelijke keuzes makkelijker maakt, op een leuke, ongedwongen, uitnodigende manier.
In de workshopreeks van KlimaatGesprekken maak je deel uit van een groep mensen die elkaar helpen en inspireren om acties te vinden die passen bij hun persoonlijke situatie en doelen, en om er samen op een uitnodigende manier mee bezig te zijn. De begeleiding en tips van de coach helpen daar natuurlijk ook bij. Je ervaart tevens hoe het klimaatgesprek aan te gaan met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk.
Je kunt deelnemen zonder voorkennis en het maakt niet uit of je nu veel of weinig doet om je klimaatimpact te verminderen. Mensen delen vaak wel dat ze zich erin willen verdiepen en erover willen uitwisselen en reflecteren. In een voorgesprekje en de eerste bijeenkomst kun je samen met je groepsleden je eigen doel en wensen voor de workshops bepalen.

WORKSHOP 1: JIJ EN KLIMAATVERANDERING: WAT WIL JIJ LEREN EN DOEN?

……………..
Wat zijn je uitdagingen, vragen en ambities rondom je eigen klimaatimpact? Wat verandert er straks waarschijnlijk en misschien? Hoe voel jij je persoonlijk betrokken bij dit grote onderwerp?

WORKSHOP 2: WONEN

……………..
Hoe heeft je huis impact op het klimaat? Is het beter om eerst te isoleren of zonnepanelen te nemen? Heeft een oude vriezer vervangen zin? Welk klusbedrijf tippen je mede deelnemers?

WORKSHOP 3: REIZEN

……………..
Vakanties, woon-werk verkeer, vrienden en familiebezoeken: reizen vormen een belangrijk deel van ons leven. En onze klimaatimpact. Wat wil je daarmee? Van onze 40 kleine en grote acties is er altijd een waarmee jij verschil kan maken.

WORKSHOP 4: ETEN

……………..
Eten doen we elke dag. Dat verander je niet zomaar. Is de klimaatimpact van bananen anders dan van champignons? Wat is lekker, gezond én klimaatvriendelijk?

WORKSHOP 5: CONSUMEREN

……………..
Hoe zit het met de klimaatimpact van een nieuwe bank kopen, of een avondje theater? Kleding heeft veel impact, maar is ook heel persoonlijk. Waar kan je terecht als je het anders wilt? Hoe krijg je meer geluk met een kleinere voetafdruk?

WORKSHOP 6: KLIMAATGESPREKKEN
MET ANDEREN

……………..
Wonen, reizen, eten, et cetera doen we samen met anderen. Hoe betrek je anderen bij veranderingen die voor jou belangrijk zijn? Hoe voorkom je dat je in vervelende discussies belandt?

spel

Op een speelse manier leren over klimaatvriendelijke keuzes.


prettige, professionele groepscoaches

Enkele van onze klimaatcoaches.