An Inconvenient Talk – Film en Gesprek An Inconvenient Truth 2 in Oosterbeek

Datum: 17/01/2018
Tijd: 20:00 - 23:00
Locatie: Filmhuis Oosterbeek, OosterbeekFilmhuis Oosterbeek en stichting KlimaatGesprekken vertonen op 17 januari de documentaire ‘An Inconvenient Truth 2’

In 2006 ging Al Gore van grote politieke verliezer onverwacht naar alom gerespecteerde activist dankzij de Oscarwinnende documentaire An Inconvenient Truth. Tien jaar en een Nobelprijs later is Gore terug met een vervolg, waarin hij uit de doeken doet hoe de wereld ervoor staat.

En dat is kort samengevat: niet zo best. De documentaire toont stukjes van Gores lezingen over klimaatverandering, waarin hij zijn publiek laat zien dat zijn voorspellingen in 2006 niet alleen zijn uitgekomen, maar in een nog sneller tempo dan de prognoses van destijds. Daarnaast zien we Gore achter de schermen gebieden bezoeken waar je de effecten van de klimaatverandering duidelijk kan zien, zoals in Groenland waar de ijskappen in razend tempo smelten of in Florida waar de zeespiegel enorm stijgt. Camera’s volgen hem tijdens zowel persoonlijke, grappige als ontroerende momenten. Hij blijft de boodschap uitdragen dat de gevaren van klimaatverandering overwonnen kunnen worden door innovatie en inspiratie.

In de opvolger An Incovenient Truth 2 toont hij de vooruitgang die we sindsdien boekten, maar ook de negatieve invloed die klimaatsceptici als de Amerikaanse president Donald Trump hebben op eerder gemaakte afspraken. Trump’s beloftes om miljarden gelden voor het klimaatbeleid op te schorten, zetten het debat opnieuw op scherp en doen de moed in de schoenen zakken van de simpele klimaatactivist.

Na de vertoning van An Inconvenient Truth 2 is er een gesprek met de zaal over ‘het klimaat’ onder leiding van Stichting KlimaatGesprekken. Een prikkelende en leerzame avond voor de doorgewinterde klimaatactivist én de prille nieuwsgierige.

Deze film is te zien in Filmhuis Oosterbeek op woensdag 17 januari om 20.00 uur. Reserveren kan via www.filmhuisoosterbeek.nl

 

 

 


VOORbeeld-verkiezing 2024


Ondersteun KlimaatGesprekken en stem op ons in de VOORbeeld-verkiezing 2024!
Stemmen kan t/m 17 juni via voor.nl/stemmen

Dit zal sluiten in 0 seconden